Kati Sell

Valmentajasi pysyviin tuloksiin

 

Oma tarinani

Aloitin treenaamisen n. 20 vuotta sitten, täysi-ikäisyyden kynnyksellä. Sen jälkeen olen aloittanut treenaamisen lukuisia kertoja uudestaan, sillä treenijaksoni eivät koskaan kestäneet muutamaa kuukautta pidempään.

Kuntosali, ryhmäliikuntatunnit, lenkkeily tai omatoiminen kehonpainotreeni kotona; aloitin innoissani ja täysillä, kunnes kaikki loppui kuin seinään. Mietin aikoinaan usein, miksi aina lopetan kaiken kesken. Mutta mielestäni sitäkin tärkeämpää on ollut kysyä itseltäni: Miksi olen ylipäätänsä aloittanut. Ja kyllä se on rehellisesti sanottuna ollut halu näyttää paremmalta ja kelvata. Kelvata nuorena aikuisena, kelvata opiskelijana, kelvata tyttöystävänä ja myöhemmin vaimona. Kelvata kavereiden joukossa ja viimeisenä, kelvata äitinä. Voi kun olisin silloin ymmärtänyt, että kelpaan joka tapauksessa.

Ajatusten kautta tekoihin

Oltuani kotona kahden lapsen kanssa muutaman vuoden palasin takaisin työelämään ja aloitin pian sen jälkeen uudessa työpaikassa. Työ, jonka aloitin n. 7 vuotta sitten, tutustutti minut hyvin pian kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan. Kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa tutkitaan, miten ihminen käyttäytyy tai menettelee eri tilanteissa ratkaistakseen ongelmiaan ja tarvittaessa hänelle opetetaan toimivampia ja käyttökelpoisempia tapoja ongelmien ratkaisemiseksi. Kognitiivinen käyttäytymisterapia aloitetaan aina asiakkaan tilanteen käsitteellistämisellä ja käyttäytymisanalyysilla. Tämä voi johtaa huomaamaan, että asiakkaalta puuttuu sosiaalisia valmiuksia, että hänellä on itseänsä tai muiden kannalta epäedullisia tai tuhoisia ongelmanratkaisu- tai suhtautumistapoja, ”noidankehiä”, joihin hän on juuttunut. Käyttäessäni kognitiivista käyttäytymisterapiaa yhtenä työvälineenä aloin pikku hiljaa ymmärtämään paremmin myös omaa käytöstäni. Näihin aikoihin opiskelin myös neuropsykiatriseksi valmentajaksi; näin jälkeenpäin ajateltuna en ainoastaan voidakseni auttaa muita, vaan myös itseäni omissa toiminnanohjauksen vaikeuksissani. Alkoi prosessi, jonka aikana olen käynyt läpi monta vaihetta. Yksi tärkeimmästä vaiheista oli kasvanut kiinnostus terveyttä ja ravintoa kohtaan; ei enää siksi että näyttäisin hyvältä, vaan siksi, että sekä kehoni että mieleni voisi hyvin. Tämän oivalluksen seurauksena hakeuduin Fysioline Academy Of Finlandiin ja valmistuin keväällä 2017 ravintovalmentajaksi (FAF Nutrition Coach). Olen prosessini myötä oppinut ymmärtämään paremmin itseäni, sekä syitä mitkä johtivat huonoihin valintoihini. Se itsessään johti siihen, että aloin hyväksymään itseäni niine kaikkinen outouksineni, joita kannan mukani päivästä toiseen. Mutta mikä parasta, ymmärsin että juuri ne outoudet tekevät minusta minut ja hyväksymällä ne on elämäni paljon rikkaampaa.

Tyylini valmentajana

Koulutuksen aikana minulle kävi hyvin selväksi se, että minusta ei tule valmentajaa, joka antaa asiakkaalle valmiit ruokaohjelmat käteen. Halusin tulla valmentajaksi, joka hyödyntää kaiken oppimansa tehtyään työtä vuosia erilaisissa haastavissa elämäntilanteissa elävien sekä eri ikäisten ihmisten parissa ja huomioi kaikki elämän osa-alueet kokonaisvaltaisesti heti valmennuksen alusta lähtien. Valmentajana olen käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen. Voin olla tukenasi painonpudotuksessa, tai auttaa sinua saavuttamaan pysyvästi uuden, terveellisemmän elämäntyylin. Valmentajanasi sitoudun tsemppaamaan, ohjaamaan ja  tukemaan sinua koko muutosprosessisi ajan antamalla koko ammattitaitoni ja oman henkilökohtaisen kokemukseni sinun muutoksesi tueksi! 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.