Ajatusmallit painonhallinnan esteenä

 

Kun mietit sanaa laihdutus, niin mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen? Ruoka, treeni, painonpudotus, elämäntavat tai ehkä huonot tottumukset? Minä uskon, että juuri noi sanat tulevat mieleen meille useimmista ja niin tuli minullekin pitkään. Itseasiassa joka kerta kun aloitin elämänmuutoksen ja laihdutuksen, vähensin syömisiäni selvästi, aloin karttamaan rasvaisia ruokia, pelkäsin yli kaiken hiilareita ja kaiken lisäksi aloitin kovan treenaamisen. Yhteistä niille laihdutusyrityksille oli se, että muutin ruokailujani sekä treenimäärääni todella radikaalisti, usein vähän niinkuin nollasta sataan. Sohvaperunasta himotreenajaksi :)

Huomaat ehkä, että puhun laihdutuksistani monikossa, sillä niitä on tosiaan ollu aika monta. Monta yritystä siis. Mutta totuuden nimissä niin ei ne ole koskaan jatkuneet kovinkaan pitkään, vaikka (koska) olen joka kerta lähtenyt soitellen sotaan. Se mitä  en kuitenkaan tajunnut oli se, että jos ajatuksissani ei tapahdu perustavanlaatuisia muutoksia, niin ei kyllä tapahdu missään muussakaan asiassa pysyviä muutoksia.

Me ihmiset olemme taitavia elämään päivästä toiseen uskoen sokeasti mielemme meille syöttämiin ajatuksiin. Koskee ne ajatukset sitten sitä, mitä muut meistä tykkäävät, minkä arvoisia olemme, miten tulemme pärjäämään elämässä tai jos voimme saavuttaa tavoitteitamme tai ei. Olemme niin tottuneita kuuntelemaan ajatuksiamme, että emme  edes kyseenalaisteta niitä ihan helposti. Mietipä itse jotain ajatusta, joka pyörii mielessäsi päivittäin. Jotain sellaista ajatusta, joka painaa mieltäsi alaspäin. Se ajatus voi liittyä painoosi, ulkonäköösi, kumppaniisi tai vaikkapa rooliisi äitinä tai isänä. Mieti millaisen tunteen se ajatus sinussa herättää, eli millainen tunne sinussa herää, kun mietit sitä asiaa? Mitäs luulet, saako se ajatus sinut nousemaan taistoon niin, että uhmaat sitä ajatusta etkä usko sitä, vai uskotko sitä sokeasti ja se saa sinut nöyrtymään ja kulkemaan vieläkin enemmän selkä kumarassa? Jos vastasit kyllä tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon, eli että uhmaat sitä ajatusta etkä usko sitä, niin se on tosi hyvä asia. Sillon tiedostat, että ajatukset ovat vaan ajatuksia, eikä mitään absoluuttisia totuuksia määrittämään sinun elämääsi. Mutta jos vastasit kyllä tuohon jälkimmäiseen vaihtoehtoon, eli että uskot sitä, niin se tarkoittaa sitä, että uskot ajatuksiisi kyseenalaistamatta niitä, niinkuin suuri osa muistakin ihmisistä tekee. Ja sillon ajatuksesi alkavat hallitsemaan sinua sen sijaan, että sinä hallitsisit ajatuksiasi. Kuulostaako järkevältä?

Kun puhutaan elämänmuutoksesta, tai varsinkin painonhallinnasta, niin ajatuksillamme ja ajatusmalleillamme on todella iso vaikutus siihen, jos onnistumme saavuttamaan tavoitteitamme tai emme. Joku voi ajatella, että syöminen on meille yhtä automaattinen toiminto, kuin hengittäminen, mutta näin ei kuitenkaan ole. Jokaista syömäämme suupalaa edeltää joku yksittäinen ajatus, tai ajatusmalli: ”Kyllähän mä ton yhden palan suklaata voin syödä” (lue: meni koko levy), ”no jos mä nyt syön ton pihvin kanssa noi ranskalaiset, niin käyn sitten illalla lenkillä” (lue: illalla väsyttää, ei jaksa niin myöhään) tai ”olipa kova duunipäivä, nyt oon kyllä ansainnu kunnon berliininmunkin ja oluen”. Olemme siis erittäin hyviä huijaamaan itseämme ja usein meillä on varastossa tekosyitä jokaiseen tilanteeseen. Mutta jos haluaa saavuttaa pysyvän elämänmuutoksen, niin on parasta heittää ne tekosyyt romukoppaan ja alkaa tunnistamaan niitä omia elämänmuutoksen tiellä olevia, lihottavia ajatuksia. Sillä jos et tunnista omia haitallisia ajatusmallejasi, niin pysyvän elämänmuutoksen saavuttaminen on lähes mahdotonta.

Olen itse ollut vuosien varrella usein näiden asioiden äärellä ja haluan nyt auttaa muita saavuttamaan pysyvän elämänmuutoksen ja tasapainon elämään. Olen tehnyt siihen avuksi maksuttoman oppaan, jossa käsitellään ajatusmalleja, tottumuksia, mielentilaa, ravintoa sekä treeniä. Oppaani ei tietenkään itsessään takaa sitä pysyvää muutosta, mutta antaa siihen vankan pohjan. Kuvaan oppaassa elämänmuutospyramidia, koska koen, että nykyään lähdetään liian usein liikkeelle väärästä päästä, eli kovista ravinto- ja treeniohjelmista. Mutta paraskin ohjelma on luotu epäonnistumaan, jos perusta ei ole kunnossa ja vahva! 

Löydät oppaan täältä: https://www.kstraining.fi/p/maksuton-opas/

Tai jos koet, että tarvitset enemmän apua, ole minuun yhteydessä ja mietitään yhdessä, jos minä olisin oikea henkilö auttamaan sinuakin.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.